29.09.2014  (geopolitiikka) Ranska ja Saksa ovat siirtyneet jo hieman laantuneessa Ukrainen kriisissä separatististien puolelle ja useissa paikkaa taistelevat separatistien rinnalla Ukrainaa ja USA:ta vastaan.

Ranska ja Saksa eivät voi asettua separatisteja ja samalla Venäjää vastaan, koska ovat taloudellisesti ja energian saannin kannalta täysin riippuvaisia Venäjästä. Venäjä olisi voinut lopettaa Saksan pakotteet Venäjää vastaan koska tahansa sulkemalla kaasuhanat.

Voidaan sanoa, että NATO on käytännössä lähes lakannut siinä muodossa kuin se on aikaisemmin ollut.


7.10.2014 7.10.2014                          Ukraina  - dollarin Waterloo?

 

Ainoa mikä pitää dollaria tällä hetkellä pystyssä on petrodollari.

Saudi-Arabia, jonka kanssa petrodollarisopimus alun perin tehtiin, on luopumassa dollarista öljykaupassa. Saudia-Arabian asema öljyntuottajana on heikkenemässä. Sen pummpaamassa öljyssä on tällä hetkellä n. 90 % vettä, kun se muutama vuosi sitten oli 40-50 %. Öljy on siis ehtymässä Saudi-Arabiassa.

USA lähettää 5000 sotilasta Afrikan Ebola-alueelle. Mitä järkeä on lähteä tartuttamaan sotilaita, jotka eivät sitten voi palata USA:han. Ebola lienee tekosyy. Todellinen syy on varmistaa alueella olevan öljyn ja mineraalit USA:n hallintaan. Kiina on ollut aktiivinen alueella jo pitkään ja USA pitää tätä uhkana.

Tällä hetkellä USA yrittää pönkittää dollaria manipuloimalla talouslukuja. Nyt kun kongressivaalit ovat edessä halutaan dollarin ja talouden näyttävän vahvalta.  Vuodesta 2008 lähtien USA:n talous on kuitenkin ollut alamäessä ja odottaa putoamista jyrkänteeltä.

Tähän pyritään myös arvometallien arvon painamisella alle tuotantokustannusten. Fyysisiä arvometalleja on ostettu viime aikoina ennätysmäärä. Tämä ei kuitenkaan ole vielä näkynyt hinnoissa. Esim. hopean hinta on tällä hetkellä selvästi alle valmistuskustannusten. Siinä ei juuri ole mitään järkevää syytä kuin tarkoituksellinen dollarin vahvistamisyritys.