Shemitah

 

Juutalainen kristitty Jonathan Cahn kertoo kirjassaan Shemitah-vuoteen liittyvistä erikoisuuksista. Messiaaninen rabbi Cahn on myös kirjoittanut kirjan  "the Harbinger" vuonna 2012. Tässä kristillisen kirjallisuuden best-sellerissä Cahn kertoo, kuinka USA on joutunut Jumalan tuomion alle alkaen 9/11 tapahtumista.

Shemistah-vuosi alkoi 25. syyskuuta tänä vuonna. Cahn kertoo kirjassaan "mystery of Shemitah" tuomiosta, joka tulee luopumukseen langenneelle maalle, joka on yhtenevä seitsemän vuoden sykleihin hebrealaisen kalenterin mukaan.

III Mooseksen kirjan 25. luvussa Jumala määräsi israelilaisia pitämään sabattivuoden joka seitsemäs vuosi. Sabattivuotena pellot oli jätettävä kesannolle. IV Mooseksen kirjassa Jumala määrää heitä unohtamaan kaikki velat Shemitah-vuotena.

Cahnin mukaan joka seitsemäs vuosi kansakunnalle siunaus, jos kansa noudattaa Jumalan tahtoa. Mutta niille jotka luopuvat Jumalasta ja menevät harhaan, Shemitah tuo sarjan ankaria rankaistuksia alkaen tavallisesti taloudessa ja leviten sitten poliittiselle ja sotilaalliselle alueelle.

Seitsemän vuoden talouden sykli- USA:n vellka on tällä hetkellä n.18 biljoonaa (18 000 000 000 000) dollaria

Pörssikurssien ronahdukset tällä vuosisadalla.

Ennen kuin äärimmäiset tuomiot tulevat, Jumala usein lähettää sarjan varoituksia, joiden tarkoitus on herättää sekä uskovien että ei-uskovaisten huomio.

Viime päivinä on osakekurssit vajonneet useita satoja pisteitä ympäri maailmaa.

Alla nähdään kuinka tunnettu S&P indeksi on käyttäytynyt  parina viimeisenä Shemitah-vuotena.

S&P 500:n käyttäyminen vuodesta 1999 lähtien.

Miksi jotkut Shemitah-vuodet ovat voimakkaampia kuin toiset?  Yksi syy lienee se, miten velkasyklit osuvat kohdalleen. Vuoden 2001 ja 2008 romahdukset eivät korjanneet kokonaan velkakuplia, jotka olivat syntyneet.

Suurimmat päivittäiset pörssiromahdukset pisteissä

Miljonäärisijoittajat Warren Buffet, Donald Trump, Marc Faber ja monet muut ovat varoittaneet, että seuraava markkinakorjaus tulee olemaan paljon suurempi kuin vuonna 2008. Faber ennustaa varakkaiden ihmisten menettävän 50% varallisuudestaan seuraavassa romahduksessa.

Vuoden 2007-2008 romahdus

Vuoden 2000 dot-kuplan puhkeaminen