12.2.2024 Tiedot USA:n taloudesta kertovat, että talous voi hyvin ja on nousussa. Maan bruttokansantuotteen (BKT) tuore luku kertoo BKT:n nousseen vuositasolla 4 %:ia. Työllisyysluvut näyttävät hyvältä ja viime kuussa kyettiin maahan luomaan 300000 uutta työpaikkaa. Lisäkssi inflaatio on pudonnut huippuarvostaan.

Julkinen media puhuu näistä luvuista aivan kuin ne olisivat varmaa faktaa. Ongelman vain muodostaa se, että jos ilmoitetut talousluvut olisivat totta, Bidenin politiikan kannatusluvut tuskin olivat 37 %:n paikkeilla. Joko maan talousluvut tai Bidenin kannatusluvut täytyy olla virheellinen.

Se tärkeä ja olleellinen taloudellinen tieto, mitä USA:n hallinto jakaa tällä hetkellä perustuu fiktioon ja on luotu sopivalla taulukkolaskennan kikkailulla. Ajatellaan esim. työllisyyslukuja. Virallinen tieto kertoo, että tammikuussa luotiin 353 000 uutta työpaikkaa. Kriittinen talousblogi ZeroHedge ilmoittaa, että todellisuudessa tammikuussa menetettiin 63 000 täysipäiväistä työpaikkaa ja saatiin 96 000 osapäiväistä työpaikkaa.

Ja jos kerran talous menee hyvin, miksi valtion täytyy ottaa tänä vuonna 2000 miljardia dollaria uutta velkaa. Velan kasvukäyrä on huolestuttava niin kuin alhaalla vasemmalla näkyy. Budjettivaje suhteessa BKT:hen on suurimmillaan sitten toisen maailmansodan jälkeen (käyrä oikealla alhaalla). Lisäksi velka on suurempi kuin yhdessäkään taantumassa viimeiseen sataan vuoteen.

25.2.2024 FIAT-rahan käytön pääasiallinen syy on se, että FIAT-valuutan liikkeelle lasketulle määrälle ei ole mitään ylärajaa. Nyt olemme näkemässä FIAT-raha kauden loppuvaihetta. Tämän ennusti kiinalaiset samaan aikaan kun presidentti Nixon lopetti dollarin kultariippuvuuden vuonna 1971. Samalla hän ilmoitti virheellisesti, että dollarin arvo perustuu talouden vahvuuteen ja tämä arvo säilyy ajan saatossa samana. Dollarin arvon vuodesta 1971 tippunut 99 %.

Tällä hetkellä maailman velka nousee ennätystahtia, samoin kuin maailman talous laskee vapaassa putouksessa. Tällainen tilanne synnyttää aina sotia, joita on nyt myös syntynyt ja uhka niiden eskaloitumiseen on suuri.

Jotta taloustilanteen romahtamista voitaisiin pitkittää, on tehtävä lisää velkaa. Velkapoihjainen talousjärjestelmä vaatii, että velanoton on jatkuvasti lisäännyttävä. Ja sotahan on tapa, jolla saadaan hyvin perusteltua velan lisääminen. Samalla kun velka lisääntyy, syntyy yhä suurempi vaje liikkuvasta rahasta, joka taas vaatii entistä suurempaa velanottoa. Näin syntyy inflaatiokierre. Inflaatio on välttämätön osa velkapohjaista talousjärjestelmää. Tämä näkyy jo keskuspankkien inflaatiotavoitteessa, joka on 2%:ia. Keskuspankit saadaan nopeasti nurin päättämällä, ettö ne eivät saa painaa yhtään dollaria lisää.

Oheisessa kuvassa nähdään yli sadan vuoden ajalta eri valuuttojen arvojen kehitys suhteessa kullan arvoon, joka on pitänyt ostoarvonsa historian saatossa.