27.9.2014  

                              Venäjän aggressio, mutta entäs..?

 

NATO-maat tuovat kilvan esille kuinka Venäjän aggressiosta aiheutuu konflikteja. Tähän viittaa myös Obama hyvin suorasukaisesti puheessaan yhdisteiden kansakuntien istunnossa. Obama sanoi puheessaan mm. "Venäjä aggressio Euroopassa tuo mieleen ajat, jolloin suuret valtiot polkivat pienempiä pyrkiessään alueellisiin tavoitteisiin".

Puhe sisälsi useita suoranaisia valheita, mutta e.m. lause osoittaa Obaman hallinnon todellista tekopyhyyttä. Koko maailma on jo tietoinen siitä, että Washington raivasi tieltään Ukrainan laillisesti valitun hallinnon. Kun selviteltiin, mitä tapahtui tuhotulle malesialaiselle matkustajakoneelle, Washington kieltäytyi julkaisemasta satelliittikuvia aiheesta. Ukrainan hallinto ei suostunut antamaan asiaa koskevia lentoliikenteen ohjaustietoja. Washington esti matkustajakoneen todelliset tutkimukset. Euroopan tapahtumaa tutkineet asiatuntijat ovat todistaneet, että ohjaamon kummallakin puolella oli konekivääritulen aiheuttamia reikiä, joka viittaa siihen, että koneen ampuivat alas matkustajakonetta seuranneet ukrainalaiset hävittäjät.

Puhuessaan Venäjän aggressiosta ei näköjään pidetä aggressiona sitä, että USA on pommittanut ja tunkeutunut seitsemään maahan viimeisten kolmentoista vuoden aikana. Sen sijaan melkoinen aggressiona pidetään sitä, että Venäjä suostuu ottamaan Krimin osaksi Venäjää, kun 97% Krimin asukkaista olivat äänestäen niin halunneet. Krimi on ollut osa Venäjää paljon kauemmin kuin USA on ollut itsenäinen.

Suhteellisuuden taju katoaa, kun toistuvasti uutisoidaan ISIS:en neljän toimittajan teloituksesta ja unohdetaan, että 2000-luvulla USA on murhannut satoja tuhansia siviilejä ja aiheuttanut miljoonien kansalaisten paon kotiseudultaan.

Washington noudattaa ulkopolitiikassaan edelleen Wolfowitzin oppia, joka sallii vain yhden valtakeskittymän, joka on USA. USA:n ylivalta maailmalla ei salli kilpailijoita.

 

                                            Lääkkeitä zombeille

 

USA:ssa masennuslääkkeet ovat lähteneet räjähdysmaiseen nousuun. Joka kymmenes amerikkalainen ottaa masennuslääkettä ja 40-50 vuotiaista naisista joka neljäs. Mielialalääkkeitä käyttää yli 70 miljoonaa amerikkalaista, ja tässä ei ole mukana alkoholin väärinkäyttäjät, joita arvioidaan olevan 60 miljoonaa. Siis puhutaan n. 130 miljoonasta amerikkalaisesta, jotka ovat jonkinlaisen mielialaan vaikuttavan aineen orjuudessa.

Lieneekö tähän vaikuttanut perheiden rikkonaisuus? Isät katoavat amerikkalaisista talouksista. Joka kolmas amerikkalainen nuori elää ilman isää ja joka kuudes ilman äitiä. Vuonna 1960 joka kymmenes eli ilman isää perheessä.

Yhdysvalloissa, jossa asukkaita on alle viisi prosenttia maailman väestöstä, käyttää 50 prosenttia resepteillä määrätyistä lääkkeistä maailmassa.