12.9.2014   Maailman talouden romahtamisen riski alkaa olla jo selvästi havaittavalla tasolla. On selvästi siirrytty   alueelle, jossa USA:n täytyy puolustaa dollaria aloittamalla sotimisen. Muita merkkejä ovat markkinahäiriöt ja talouslukujen laskentaperusteiden muuttaminen.

Koko talousjärjestelmää tukee ZIRP, Zero Intrest Rate Policy, nollakorkopolitiikka. Tämä väärentää kaikkien varojen arvoa ja vähentää intoa säästämiseen. USA:ssa koko järjestelmää tukee QE, Quantitative Easing, jolla valtio rahoittaa velkakirja-, omaisuus- ja osakemarkkinat. Tämä on yksi syy miksi osakemarkkinat ovat nousseet ennätysarvoonsa. Toinen syy on lainmuutos, joka sallii yhtiöiden ostaa omia osakkeita. Osakkeiden arvon nousuilla on siis hyvin vähän tekemistä yhtiöiden tulosten ja muiden tunnuslukujen kanssa.

Pääoman tuhoutuminen on ankaraa ja  hillitöntä. Talouden tila muistuttaa huojuvaa korttitaloa.

 

13.9.2014  Israel ja muut keskuspankit ostavat USA:n osakkeita estääkseen romahtimisen. Kullan ja hopean hinta painettiin viime viikolla alas. Syynä lienee huoli dollarin arvostuksesta nyt kun yhä useammat maat ovat luopumassa käyttämästä dollaria ulkomaan kaupassa. Dollarin reservivaluutta asema heikkenee. Dollarin aseman heikkemistä edesauttaa BRICS-valtioryhmittymä, johon kuuluu Venäjän, Kiinan, Intian, Etelä-Afrikan ja Brasilian lisäksi 105 muuta maata. BRICS pyrkii hakemaan vaihtoehtoista valuuttaa dollarillle.

 

14.9.2014  Meille toistuvasti kerrotaan valtamediassa, että USA:n talous on toipumassa. Tämä ei kuitenkaan vastaa sitä reaalitodellisuutta, jos tavallinen amerikkalainen elää. Jättimäiset lomautukset jatkuvat, tavarataloketjut lopettavat tavarataloja, 46 miljoona amerikkalaista elää ruokakuponkien varassa, yli 100 miljoonaa amerikkalaista on täysin riippuvainen valtion tuista. Vuoden 1992 laskutavan mukaan työttömyys on 25-30 %, vaikka viralliseksi luvuksi ilmoitetaan 6,4 %. Alla olevassa kuvassa nähdään pörssi-indeksi S&P 500:n kehitys viime vuosina. Kuvasta voidaan selvästi aavistaa, mikä on edessä.  Indeksin nousu johtuu USA:n keskuspankin FED:n valtavasta rahan painamisesta ja lakimuutoksesta, joka sallii yhtiön ostaa omia osakkeitaan.

S&P 500:n kehitys vuodesta 1995 nykyaikaan asti

15.9.2014  Ilmiöt luonnossa ovat monasti syklisiä. Myös taloudessa voidaan löytää selkeitä syklisiä rakenteita, joihon perustuvat mm. kurssiliikeiden ennustamiseen laajasti käytetyt Elliott-aallot. Myös yhteiskunnan kehitys noudattaa syklisyyttä. Monet syklien tutkijat ennustavat vuodelle 2015 tapahtuvaksi monien erilaisten syklien huiput kuten sota, yhteiskunnallisten levottumuuksien, talouden laman ja luonnon onnettumuuksien syklien huiput.

Tällaista vaihetta kohden näytetään menevän, jos vaikka katsotaan tämän päivän uutisia; 4 miljoonaa kuolutta Ebolaan, tulivuorien purkauksia, auringon myrskypurkauksia, Ukraina, sanktiot ja vastasanktiot, Euroopan kaasuvarastot, punnan, jenin ja euron tippuminen, dollarin ostopaniikki, Kurdit, ISIS, Gaza, kybersodat, aseiden välitys, kykenemättömät poliitikot tähtäävät sotaan, rautaesiripun uudelleen rakentamista, jännitteet USA/Eurooppa vs. Venäjä/Kiina, talous- ja valuuttasodat, Skotlannin itsenäisyysäänestys, kansalaislevottomuudet, maailmanlaajuinen deflaation pelko, jne.

Tilanteessa paljon samaa kuin ennen vuotta 2008, jolloin viimeinen suuri tipahdus tapahtui. Paniikkimoodin täytyy olla melko lähellä.

 

16.9.2014 Ihmisen aiheuttama ilmakehän lämpeäminen on perätön myytti yksinkertaisesti siitä syystä, että ihmisen tekemisien seuraukset ilmakehän lämpötilaan ovat mitättömiä niihin muutoksiin verrattuna, mitä auringon säteilyenergian muutokset aiheuttavat. Tällöin herää kysymys, miksi tällainen myytti on sitten täytynyt luoda. Yksi hyvä selitys on se, että näin päästään verottamaan yhtiöitä ja kansalaisia. Koska talous on mennyt yhtä alamäkeä vuoden 2008 jälkeen, on valtion täytynyt luoda uusia tapoja verottaa kansalaisia, saadakseen tarvitsemansa rahavirran.

 

17.9.2014 Huomenna on merkittävä äänestys;  Skotlanti äänestää itsenäisyydestä. Näyttää siltä, että vaikka skotit äänestäisivät ei, Skotlannin itsenäistyminen tapahtunee hieman myöhemmin. Eurooppa on selkeästi jakaantumassa pienempiin valtioihin ja yksi tie on, että parin vuoden autonomian ajan jälkeen tapahtuu lopullinen irtaantuminen. Jos Skotlanti nyt itsenäistyy Wales ja Pohjois-Irlanti seuraavat perässä. Tällöin ei ole enää olemassa United Kingdomia. Muut itsenäispyrkimykset saavat Skotlannin itsenäistymisestä pontta;  Belgia jakaantuu ranskalaiseen Walloniin ja hollantilaiseen valtioon, Tyroli irtaantuu Italiasta, Venetsiasta tulee jälleen kaupunkivaltio, Baski-alue ja Katalonia eroavat taloudellisesti romahtavasta Espanjasta.

 

18.9.2014 USA:n keskuspankki FÈD ilmoittaa jatkavansa nollakorko- ja helpon rahan politiikaansa ilman takarajaa. Jos USA:n talous  olisi oikeasti elpymässä, miksi sitten ei voitaisi nostaa korkoa ja palata normaali tilanteeeseen. Kaikki viittaa siihen, ettei todellista toipumista ole, vaan halutaan luoda sellaisen olemassaolosta illuusio. 

IMF varoittaa: "sharp downside risks are rising" Eiköhän tämä ole IMF:n varovainen tapa ilmaista, että kohta rysähtää ja kovaa.

 

19.9.2014 Nollakorkopolitiikka varastaa säästäjiltä. Samalla on menossa valta varallisuuden siirto osakemarkkinoiden kautta. Rahan lainaaminen osakeostoja  ja kurssin nouseminen huipppuunsa ilman fundamenttien tukea  muistuttaa tilannetta  ennen edellistä romahduksta vuonna 2008.

 

20.9.2014  Kun seuraa fyysisen kullan ja hopean ostoja maailmalla, voi selkeästi nähdä, että arvometallit siirtyvät voimakkaasti lännestä itään.  Samaan aikaan kultaan ja hopeaan liittyvät paperimarkkinat lännessä poljetaan maahan aggressiivisesti. Tämä viittaa siihen, että pää on jäämässä vetävän käteen pian. Fyysisen kullan ja hopean varastomäärät läntisissä maissa ovat saavuttamassa kriittisen tason. Pian koittaa päivä, jolloin hinnoittelumekanismit alkavat toimia fyysisen kullan ja hopean perusteella pois paperimarkkinoista. Silloin tapahtuu merkittävä korjausliike.

Suhteessa liikkeellä olevan rahan määrään ja arvometallien kaivuukustannuksiin, voidaan sanoa kullan ja hopean olevan halvempaa kuin koskaan. Tämä tarjoaa nyt kaikkien aikojen ostomahdollisuuden. Jos kullan hinta painetaan alle 1000 dollaria/unssi, pysähtyy koko kullan kaivuu.


21.9.2014 Viimeksi tapahtui suuri finanssikriisi 2008. Sen aloitti subrime-asuntolainojen kaatuminen. Tämän kuplan puhkeaminen aloitti vyöryn, jossa ilman kongressin (veromaksajien) apua olisivat pankit menneet nurin. Sen lisäksi jaettiin biljoonia yhtiöille, jotta ne nipin napin pysyivät hengissä.

 

22.9.2014 USA:n hallitus näyttää valitettavasti seuraavan Weimarin Saksan, Argentiinan ja Zimbabwen jalanjälkiä. Ei tarvitse kristallipalloa tai ennustajan kykyä nähdäkseen minne US dollari on ajautumassa.

Sen mitä se kuitenkin vaatii, on hylätä valtamedian levittämä propaganda. US-dollari ajautuu väistämättä hyperinflaation tielle, mutta sitä ennen kongressi ottaa pankit kontrolliinsa.

23.9.2014 Iso Britannia liitti Kiinan Renmimbin (Huan) ulkomaisten reservivaluuttojensa joukkoon ja samalla ensimmäisen kerran antaa mahdollisuuden ostaa velkakirjoja käyttämättä US dollareita. Tämä on hyvin merkittävä uutinen ja heikentää ennestään US dollarin reservivaluutta-asemaa.

Valuuttasota on käynnissä voimakkaasti.

Samaan aikaan Venäjä on alkanut myydä kaasua Eurooppaan ruplilla!!  Seuraavaksi Venäjä myy öljyä ruplilla. Petrodollari on alkanut voimakkaasti tuhoutua.

Gazprom Oil:n johtaja Alexander Dyokov kertoo, että melkein kaikki heidän asiakkaansa ovat tehneet sopimuksen myydä öljyä ruplina.

Saudi-Arabia on päättämässä  USA:n kanssa tehdyn sopimuksen myydä öljyä dollareissa. Kun tämä ilmoitus tulee virallisesti, se on petrodollarin loppu. Koko petrodollari käsitehän syntyi nelisen kymmentä vuotta sitten tehdystä sopimuksesta USA:n ja Saudi Arabian välillä. Tämä oli samalla pohjana US dollarin reservivaluutta-asemalle.

Näyttää siltä, että Venäjän ja Kiinan liittoutuman tavoitteena on lopulta saada öljy huan-pohjaiseksi.

BRICS-maiden tavoitteena on siirtyä takaisin kultakantaan.

On aika sijoittaa kultaan.


24.9.2014 Monet elävät käsityksessä, että USA:n keskuspankki FED on valtion omistama. Näin ei kuitenkaan ole vaan FED on yksityinen ja rikkaiden pankkisukujen, kuten Rockefellerin ja Rotchildin omistama. Tämä merkitsee sitä, että nämä suvut omistavat kaikki dollarit, jota he lainaavat pankeille. Tämä antaa FED:n omistajille valtavan vaikutusvallan ja ovat pitkälti maailmassa harjoitettavan valtapolitiikan takana.

Monet elävät käsityksessä, että USA:n keskuspankki FED on valtion omistama. Näin ei kuitenkaan ole vaan FED on yksityinen ja rikkaiden pankkisukujen, kuten Rockefellerin ja Rotchildin omistama. Tämä merkitsee sitä, että nämä suvut omistavat kaikki dollarit, jota he lainaavat pankeille. Tämä antaa FED:n omistajille valtavan vaikutusvallan ja ovat pitkälti maailmassa harjoitettavan valtapolitiikan takana.

 

25.9.2014 105 valtiota ovat liittyneet Kiinan, Venäjän, Intian, Etelä-Afrikan ja Brasilian perustamaan BRICS valtioihin ja päättäneet, ettei dollari heille enää kelpaa. Siten prosessi, jossa dollarilta on menossa pohja pois, menee aikataulussa. Saattaa olla lähellä aika, jolloin ihmiset kautta maailman vihdoin ymmärtävät, että USA:ta johtavat holtittomat, pahaan pyrkivät psykopaatit.

Talousluvut, joita FED tuottaa USA:ssa ovat väärennettyjä ja kursseja manipuloidaan härskein ottein. Pönkittämällä uskoa talouteen näin kuitenkin johtaa väistämättömään massiiviseen romahdukseen.

 

26.9.2014                                        Hyvät ja huonot uutiset

 

"Hyvät";  U.S. Census Bureaun mukaan yli 146 miljoonaa amerikkalaista ovat joko köyhiä tai matalatuloisia. 47,79 miljoonaa amerikkalaista elää ruokakuponkien varassa, 20,2 miljoonalla amerikkalaisella menee yli puolet tuloista asumiskustannuksiin. Alle kolmekymmentävuotiaista 37 % kokee elävänsä köyhyydessä.

Huonot; USA:n luottoriskijohdannaisten luoma kansallinen velka on 1 000 biljoonaa (1 000 000 miljardia tai 1 000 000 000 miljoonaa) dollaria.  Koko planeetan bruttokansantuote on arviolta 66 biljoonaa dollaria. Asiantuntijoiden arviot johdannaisvelasta liikkuvat 10-16 kertaa maailman bruttokansantuote. On selvää, ettei tällaista velkaa voida maksaa koskaan pois.

Viidellä suurella amerikkalaispankilla on 40 biljoonaa dollaria sijoitettuna johdannaisiin.  Kun USA:n kansallinen velka on 18 biljoonaa, kuulostaa johdannaisiin sijoitetut summat käsittämättömän suurilta.

Pohjimmiltaan johdannaiskaupat ovat Ponzi-rakennelmia ja todellista uhkapeliä. Pelissä pankkiirit yrittävät varastaa niin paljon varallisuutta kuin mahdollista ennen kuin koko homma romahtaa.


27.9.2014                                                Rahat ulos pankista ja heti

Eri puolilla maailmaa on näyttää olevan pankeissa prosesseja, joissa varaudutaan pankkien kaatumiseen ja samalla suoritettavaan 'bail in' -toimenpiteisiin, jolla tarkoitetaan, että pankki ottaa säästäjien varat omiin tarkoituksiinsa.

TD Canada Trust, joka on yksi Kanadan suurimpia pankkeja, on yksipuolisesti muuttanut sopimusehtojaan odottaen varmaan, ettei suurin osa asiakkaista edes  lue uusittuja ehtoja (https://www.tdcanadatrust.com/document/PDF/accounts/tdct-accounts-fst-20141001.pdf).

Ehdoissa lukee, että ne tilit, jotka eivät ole aktiivisia lopetetaan, ja varat siirretään Kanadan keskuspankille.

Myös Kanadan hallinnon virallisissa dokumenteissa annetaan selkeästi ymmärtää, että bail-in-prosessiin valmistaudutaan.

Australiassa on tehty samanlainen toimenpide (http://www.smh.com.au/national/canberra-reaps-360m-from-inactive-bank-accounts-20140609-39t8p.html).  Uudessa Seelannissa on päätetty Open Bank Resolution-niminen sopimus, joka takaa pankeille Uudessa Seelannissa tehdä Kyproksen tapainen konfiskaatio tallettajien varoille (http://www.voxy.co.nz/politics/national-planning-cyprus-style-solution-greens/5/150410).

Pankeille Euroopassa ovat sopineet yhteisestä stategiasta mahdollisuudesta tehdä pankeille bail-in (http://money.cnn.com/2013/06/27/news/world/eu-bank-rescue/index.html?iid=HP_River).

Globaali varallisuuden konfiskointi pankeille lähestyy.


28.9.2014

                                Lääkkeet talouden elpymiselle; rahan painamien ja sohvalla makuu 

Viime aikoina on tullut positiivisia talousuutisia USA:sta. Euroopasta uutiset ovat olleet synkempiä. Eurooppa seuraa USA:ta ja aloittaa samanlaiset määrällisen helpotusohjelman, jossa keskuspankki ostaa pankkien velkakirjoja.

USA:n keskuspankki FED pyrkii osoittamaan talousluvuillaan ja pörssikurssin nousulla, että talous on elpymässä hyvää vauhtia. Tämä on kuitenkin valitettavasti vain illuusio.

Rahan kiertonopeus eli se, kuinka nopeasti raha virtaa talouden läpi, on historiallisen hidas. Tämä selittää sen miksi inflaatio on niinkin pieni kuin se on, vaikka rahaa painetaan valtavasti. Tämä on varma osoitus siitä, ettei talous ole toipumassa.

Toinen asia mikä osoittaa, ettei toipumista ole, on se, että työkykyisen väestön osallistuminen työelämään on historiallisen matala.

FED tekee kaikkensa pitääkseen yllä harhakuvaa hyvästä taloudesta.  FED manipuloi talouslukuja ja pyrkii kiinnittämään huomion epäoleelliseen.

29.9.2014                                      

            Virus leviää

 

Maailma elää globalisaation vaihetta. Tämän väitetään olevan syynä nykyiseen viime vuosikymmenien talouskasvuun.

Ajatellaan, että niin kauan kuin FED jatkaa rahan painamista, Kiina jatkaa US:n velan maksamista biljoonilla ja USA sotavoimat jatkaa valtakuntansa laajentamistaan, talous jatkaa positiivista kehitystään.

Koko maailman talous on kytköksissä ja kietoutunut toisiinsa. Kun Kreikan talous alkoi rymisten mennä kaaokseen, levisi talousongelmat Italiaan ja Espanjaan. Kesäkuussa 2012 EU teki sopimuksen pelastaa Espanjan ja Italian. Irlanti, Kreikka ja Portugali ovat jo saaneet talouden pelastuspakettinsa.

Lienee selvää, että lisää pelastuspaketteja tullaan tarvitsemaan.

 

30.9.2014 Nykyinen talouden alamäki alkoi USA:n  vuonna 2008, jolloin subprime-velkakriisi aiheutti maailmanlaajuisen pankki- ja rahoituskriisin. Amerikkalaisesta ongelmasta tuli koko maailman ongelma.

Mitä finanssikriisi 2008 on opettanut? Ainakin sen, että helpoin tapa tehdä rahaa on ryhtyä pankkiiriksi ja saada miljardeja veronmaksajien rahaa, jos tulee kriisi.