22.9.2014 German Economic News (20.9.2014): "Ende der Isolation: Russland bei G20-Gipfel willkommen" kertoo että: "koska USA tarvitsee Venäjää taistelussa terrorismia vastaan, spekulaatiot, että Venäjä eristettäisiin kansainvälisestä yleisöstä (G20) on hyllytetty. Konflikti Ukrainassa on siten luokiteltu vain paikallisesti tärkeäksi. Lisää, "Amerikkalaiset ja Venäläiset  sopivat verhon takana Ukrainan jakamisesta… Ukrainan hallitus ja kapinalliset idässä sopivat puskurivyöhykkeen perustamisesta maan itäosiin… Tästä seurannut 30 k:n levyinen puskurivyöhykettä valvoo OSCE (Organization for Security and Cooperation in Europe)."

Ukrainan separatistien ulkoasioiden johtaja Andrei Purgin sanoi, että heidän yrityksensä saada alueensa liitettyä osaksi Venäjää torjuttiin Putinin hallinnon toimesta. Tätä ei juuri länsimaisissa lehdissä ole uutisoitu.

Amerikkaiset mediat ovat selvästi antaneet kuvan, että hyökkääjänä Ukrainan sodassa on ollut Putin. Tosiasiat kuitenkin osoittavat, että hyökkääjänä on ollut Obama. 22. helmikuuta tapahtuneen väkivaltaisen vallankaappauksen, jossa presidentti Viktor Yanukovich syrjäytettiin, takana oli USA:n tukemat neonatsit.